Voor de gezondheidszorg

Samen beter presteren

Iedere dag biedt nieuwe kansen. Nieuwe inzichten. Nieuwe energie. Iedere dag zetten wij alles in het werk om u te ontzorgen. Zo kunt u zich richten op waar u het beste in bent: het verlenen van zorg. Bij Nedlin zijn de lijnen kort, is het kwaliteitsniveau van onze diensten en producten hoog en worden afspraken nagekomen.

Ons werk is maatwerk

Nedlin levert maatwerk. Dit betekent dat we de tijd nemen uw organisatie goed te leren kennen. U heeft bij ons altijd één contactpersoon. Een ervaren expert die u van professioneel advies voorziet en die een sparringpartner vormt op het gebied van logistieke processen. Iemand die niet alleen uw uitdagingen kent, maar die ook precies weet welke mogelijkheden wij in huis hebben op basis van onze productieprocessen. Zo werken we samen aan slimme oplossingen.

lees verder

Helder en flexibel

Iedere dag opnieuw lossen we bij Nedlin complexe logistieke vraagstukken op. Dit doen we op basis van onze decennialange ervaring in de gezondheidszorg.

We werken vanuit één locatie en dat maakt ons optimaal flexibel. In onze uiterst moderne wasserij, met een zeer innovatief machinepark, kunnen wij wekelijks 300.000 kg platgoed verwerken. Al het transport is bij Nedlin in eigen beheer. Bovendien werkt uw contactpersoon ook vanuit deze locatie, dus de lijnen zijn kort. Soms vraagt een situatie om snel handelen. Wij begrijpen dit en zijn hierin uw betrouwbare partner.

 • 300.000 kg was per week

  Voor grote ziekenhuizen en zorginstellingen in België en Nederland verwerken wij wekelijks 300.000 kg was, waarvan 160.000 stuks dienstkleding.

 • Modern machinepark

  Onze wasserij is uiterst efficiënt ingericht met de nieuwste apparatuur en innovatieve technieken. Wij leveren kwaliteit en hygiëne op duurzame wijze.

 • 99.8% punctualiteit

  Afspraak is bij ons ook echt afspraak. Wij doen wat we beloven, onze chauffeurs komen op tijd en u heeft voldoende voorraad.

Vlekkeloze dienstverlening

Binnen de gezondheidszorg is ons bedrijf al decennialang een belangrijke speler. Wij werken voor (academische) ziekenhuizen, verzorg- en verpleeghuizen, GGZ-instellingen en de gehandicaptenzorg. Voor onze klanten reinigen en verhuren wij linnengoed, ok- en dienstkleding. Voor zorginstellingen verzorgen wij tevens het persoonsgebonden wasgoed. Bovendien verzorgen wij het beheer en de volledige logistieke operatie rondom uw linnengoed.

Diensten

Verhuur

Onafhankelijk advies over uw textiel

Nedlin biedt u een hoogwaardig linnenpakket. U kunt bij ons terecht voor de huur van platgoed, dekbedden en OK- en dienstkleding. Bij Nedlin is iedere klant uniek. Standaarden kennen we niet. U heeft daarom op diverse onderdelen keuzevrijheid bij het samenstellen van uw linnenpakket.

We werken nauw samen met een aantal confectionairs en linnenleveranciers, die wij op basis van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid hebben geselecteerd. Nedlin is niet gebonden aan bepaalde partijen en kan u dus voorzien van onafhankelijk advies.

U kunt voor uw kleding zelfs gebruikmaken van een huurkoop-constructie, waarvoor Nedlin een zeer transparant systeem heeft ontwikkeld. Hiermee combineren we voor u de voordelen van huren en zelf aankopen.

 • Ruime keuze linnengoed en dienstkleding
 • Diverse klantspecifieke oplossingen
 • Transparante verhuursystemen

Reiniging

Wassen met geweten

Met ons uiterst innovatief machinepark, een van de modernste in Europa, wassen wij uw linnengoed en kleding perfect schoon. Desondanks gebruiken wij maar heel weinig water, energie en wasmiddelen. Wist u bijvoorbeeld dat wij slechts 3 liter water per kilogram nodig hebben voor een wasbeurt die thuis gemiddeld 20 liter water per kilogram verbruikt?

Binnen de gezondheidszorg is de microbiologische gesteldheid van het linnen van groot belang. Als het gaat om hygiëne, nemen wij geen enkel risico. Daarom hanteren wij een verscherpte norm ten aanzien van de landelijke hygiënische richtlijnen. Met ons innovatieve ‘Process Guard’ systeem bewaken wij realtime de microbiologische gesteldheid van het wasproces.

 • Zeer milieuvriendelijke en energiezuinige wasprocessen
 • ISO 9001, 14001, 50001 en RABC gecertificeerd

Beheer linnengoed

Altijd voldoende linnen

Wij zorgen ervoor dat u altijd voldoende linnen heeft. Onze processen zijn zo efficiënt ingericht dat ons linnen korte doorlooptijden kent.

Samen richten wij de voorraadpunten in en stellen de normen per voorraadpunt vast. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd op elke punt voldoende voorraad ligt, maar ook weer niet te veel, daarmee bespaart u kosten.

Beheer kleding

Uw kleding, onze zorg

Of u nu kleding zelf aanschaft of bij ons huurt, wij kunnen al het beheer van uw kleding voor u verzorgen. Wij onderhouden uw voorraden, zorgen voor tijdige vervanging van uw kleding, repareren daar waar nodig is en richten de koppeling met uw kledinguitgifte systeem in. Alle afspraken leggen we gezamenlijk en transparant vast, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Wij maken gebruik van chiptechnologie, zodat u altijd inzicht heeft in de doorlooptijden, wasbeurten en uitleverdata van uw kleding. Al deze informatie is realtime toegankelijk voor u via ons kledingportaal.

Logistiek

Gek op logistiek

Het is echt zo. Wij houden bij Nedlin van slimme logistieke oplossingen. Nedlin richt samen met u zowel de externe als interne distributiestructuur in, zodat u altijd op de juiste plaats over voldoende linnen beschikt.

Ons transport verzorgen wij geheel in eigen beheer. Nedlin levert altijd volgens vaste afspraken en op vaste momenten, zodat onze leveringen naadloos aansluiten op uw interne logistiek. Afhankelijk van uw unieke situatie kiezen we hierbij voor het meest efficiënte transport met bakwagens, opleggers of LZV combinaties.

Ook als u bij uw interne logistiek advies nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Een passend kledinguitgiftesysteem of complexe processen, Nedlin heeft voor elke logistieke uitdaging een oplossing.

 • Transport in eigen beheer
 • Alle vrachtwagens energiezuinig met Euro 6
 • Vaste leverafspraken

Apps en Webportals

Altijd actueel met app

Met onze management informatiesystemen heeft u op elk moment van de dag inzage in het verbruik van uw linnen of kleding. Via ons webportal bent u altijd op de hoogte van uw actuele verbruikscijfers en kunt u zelf uw normen aanpassen. Ook is het mogelijk het verbruik van verschillende afdelingen of instellingen binnen uw organisatie met elkaar te vergelijken. Met onze informatiesystemen kunt u bovendien kosten specificeren naar kostenplaats of afdeling. Nedlin biedt volledige transparantie en u heeft grip op de kosten voor uw instelling.

Met onze gebruiksvriendelijke app kunt u eenvoudig de nog aanwezige linnenvoorraad tellen en de telhistorie raadplegen.

Via ons webportal heeft u tevens 24 uur per dag toegang tot alle actuele gegevens rondom uw kleding. Zo heeft u altijd inzicht in de laatste cijfers en geven wij u totale transparantie over ons proces. Daarnaast meldt u middels ons webportal eenvoudig medewerkers aan of af en geeft u bestellingen van kleding en wijzigingen door. 

 • Gebruiksvriendelijke IT-oplossingen
 • 24 uur per dag actuele gegevens
 • Maximale transparantie

Aanpak

Focus op kwaliteit

Aan alle diensten en producten die wij leveren, ligt onze kenmerkende aanpak ten grondslag. Dit mag best de Nedlin-filosofie worden genoemd. Een aanpak waarbij kwaliteit altijd voorop staat. Door steeds opnieuw te zoeken naar innovatieve oplossingen, zijn wij in staat op een duurzame wijze te werken.

Producten

Platgoed

Hoogwaardig linnenpakket

Van handdoeken tot kussenslopen en van lakens tot spreidekens, Nedlin biedt u een kwalitatief hoogwaardig linnenpakket. U kunt hierbij kiezen uit een ruim assortiment. Wij vullen onze linnenbestanden zeer frequent aan, zodat het kwaliteitsniveau van onze producten hoog is.

 • Kwalitatief hoogwaardig linnenpakket
 • Keuzevrijheid samenstelling pakket

Medideck

Comfortabel bedopmaaksysteem

Uiteraard leveren wij ook dekbedden, meestal in combinatie met jersey hoeslakens. Nedlin heeft een speciale productielijn die de kwaliteit en de hygiëne van uw dekbedden waarborgt. We vertellen u hier graag meer over. Indien u kiest voor ons Medideck systeem, kunt u zelf de kwaliteit en kleurstelling bepalen. Wist u dat Nedlin mede aan de basis heeft gestaan van de uitvinding van deze variant op het dekbed thuis?

Dienstkleding

Kleding die je aantrekt

De kleding van uw medewerkers vormt een belangrijk visitekaartje van uw instelling. Tegelijkertijd is comfortabele en functionele werkkleding voor uw medewerkers een voorwaarde om optimaal te kunnen functioneren. Wij begrijpen dit bij Nedlin en hebben veel expertise op het gebied van dienst- en representatieve kleding voor zorgpersoneel en alle ondersteunende diensten. Wij kunnen u onafhankelijk adviseren bij het samenstellen van een kledingpakket dat aansluit bij de wensen van uw medewerkers en dat past bij de huisstijl van uw instelling.

OK-kleding

Geen risico op de OK

Nedlin bewijst dat comfort en hygiëne samen kunnen gaan. We bieden alle kleding en textiel voor OK-afdelingen, zoals antistatische Clean-Air-Suits en partikelvrije OK-dekens. Als het gaat om de microbiologische gesteldheid van het linnen, nemen wij geen enkel risico. Daarom hanteren wij een verscherpte norm ten aanzien van de landelijke hygiënische richtlijnen. Met ons innovatieve ‘Process Guard’ systeem bewaken wij realtime de microbiologische gesteldheid van het wasproces.

Disposables

In één moeite door…

Naast het reguliere platgoed levert Nedlin ook incontinentiematerialen, disposable washandjes en sopdoekjes. We leveren deze producten op afdelingsniveau met uw reguliere leveringen mee. U heeft geen omkijken naar de logistiek van deze producten en u hoeft hiervoor geen centrale voorraad aan te leggen.

Bewonerswasgoed

Een persoonlijk systeem

Nedlin weet hoe belangrijk de verzorging van de persoonlijke kleding voor uw bewoners is. We hebben daarom een uniek systeem ontwikkeld voor de verzorging en het beheer van het persoonsgebonden wasgoed. Dit systeem maakt het mogelijk het wasgoed te volgen en op bewoner te sorteren en uit te leveren. Middels een automatisch incassosysteem de brengen we de kosten direct zelf bij de bewoners van uw instelling in rekening. Uw bewoners hebben dus een rechtstreekse relatie met Nedlin. Zij zijn daarmee verzekerd van de best mogelijke service, zonder dat uw instelling daar omkijken naar heeft.

“Voor ons is ieder vraagstuk uniek. Standaarden kennen we niet.”

Andrea Meuwissen, Commercieel Manager Healthcare

Wij staan voor u klaar

Het doen van de was draait bij Nedlin niet alleen om wassen. Het gaat meer nog om het leveren van kwalitatief hoogwaardig linnengoed en het bieden van duurzame logistieke oplossingen. Maar het meest draait het bij Nedlin om mensen. In mensen die voor u het verschil maken.

U kunt altijd contact met ons opnemen, ook als u nog geen klant bent. Overstappen naar Nedlin is heel gemakkelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld uw eigen kledingpakket behouden. Wij inventariseren op basis van onze ervaring en expertise in zeer korte tijd uw eisen en wensen. Vervolgens verzorgen wij op soepele wijze het financiële en logistieke overstapproces. Vraag nu een adviesgesprek aan of laat middels een quickscan inventariseren waar binnen uw organisatie de grootste winst te behalen valt.

 • Andrea Meuwissen
  Commercieel Manager Healthcare
 • Sven Görtzen
  Plantmanager Healthcare
 • Vraag een gesprek aan met een van onze experts
 • Advies op basis van quickscan
 • Eenvoudig overstappen
 • Linde Van Haen
  Sr. Sales- & Accountmanager Healthcare
 • Vivian Starmans
  Sr. Accountmanager Healthcare
 • Dali Roelofs
  Accountmanager Healthcare
 • Janou Belgers
  Business Development Manager Healthcare
 • Lieke van der Linde
  Jr. Accountmanager Healthcare
 • Monique Lemmens
  Customer Service Healthcare
 • Melissa Metzen
  Customer Service Healthcare

Wat kan Nedlin Healthcare voor u en uw organisatie betekenen?

Wij investeren al jaren in duurzaamheid en innovaties. Wilt u weten wat Nedlin voor uw organisatie kan betekenen? 

Onze referenties

Wij werken voor diverse organisaties in de gezondheidszorg. Partners waarmee we al jarenlang iedere dag samen beter presteren.

Gedreven door vooruitgang

Innovatie zit bij ons familiebedrijf in de genen. Dit betekent dat we er niet alleen over praten. Wij brengen goede vernieuwende ideeën al 65 jaar in de praktijk. Benieuwd wat we voor de gezondheidszorg aan slimme oplossingen hebben bedacht?

Medideck systeem

In de jaren ’90 heeft Nedlin samen met enkele collega’s deze medische variant op het particuliere dekbed ontwikkeld. Inmiddels is dit bedopmaaksysteem niet meer weg te denken in de zorgsector.

Het idee destijds is simpel: een goed wasbaar product van een dekbed en overtrek in één. Het resultaat is een hygiënische en efficiënte oplossing voor het opmaken van een bed. In een handomdraai kan het bed worden opgemaakt en verschoond. In combinatie met een jersey hoeslaken biedt het Medideck veel gemak voor de verpleging en het is ook nog eens zeer comfortabel voor de patiënt.

Nedlin heeft zich gespecialiseerd in de juiste reiniging van de Medidecks, zodat de levensduur en de kwaliteit ervan optimaal behouden blijven.

Process Guard

Als een van de eerste wasserijen in Europa beschikken wij sinds 2012 over het zogeheten ‘Process Guard’-systeem. Dit systeem bewaakt realtime de microbiologische gesteldheid van het wasproces aan de hand van de belangrijkste parameters. Hierdoor is het mogelijk direct in te grijpen in het proces, zodra er een afwijking wordt geconstateerd. Dit in tegenstelling tot de klassieke wijze van meten, waarbij pas na 48 uur aan de hand van een monster kan worden vastgesteld of het wasproces zijn werk goed heeft gedaan en alle micro-organismen zijn gedood.

Track & Trace avant la lettre

Met de opkomst van de pc in de jaren ’80 wordt het mogelijk grote hoeveelheden data geautomatiseerd te verwerken. Deze ontwikkeling, in combinatie met de komst van het barcodesysteem, stelt Nedlin als een van de eerste wasserijen in staat kleding te volgen en te traceren. Het zoekraken van kleding behoort hiermee tot het verleden. 

Nedlin heeft destijds veel geïnvesteerd in het doorontwikkelen van deze nieuwe technieken. Veel tijd en energie wordt gestoken in het verbeteren van de dot code (later de barcode), de kledingbeheersoftware en de benodigde leesapparatuur. De uitdaging is het textiel, ook na vele bewassingen, individueel te kunnen blijven volgen en geautomatiseerd te kunnen verwerken. Een belangrijke mijlpaal is de realisatie van een sorteermachine in 1987, die het handmatig sorteren van textiel overbodig maakt. 

In de jaren ’90 wordt het gebruik van de barcode aangevuld met de introductie van de industrieel wasbare chip. Inmiddels is dit een multiread chip, die alle informatie bundelt en die het tegelijkertijd scannen van meerdere artikelen mogelijk maakt.

Met behulp van deze systemen weten we precies wat bij de wasserij binnenkomt en wat eruit gaat. Bovendien kan elk kledingstuk secuur worden gesorteerd per drager. Wij passen ons Track & Trace systeem standaard toe bij de verwerking van kleding en persoonsgebonden wasgoed.

Interne logistiek

Als experts op het gebied van logistiek hebben we onze eigen wasserij natuurlijk uitermate efficiënt ingericht. Om maximale hygiëne te waarborgen wordt vuil en schoon textiel bij ons strikt gescheiden gehouden. Een efficiënt en geautomatiseerd orderpicksysteem zorgt ervoor dat we niet veel inpakposities nodig hebben en dat uw bestelling zo efficiënt mogelijk bij u als klant wordt aangeleverd. Bovendien hanteren wij een first-in-first-out systeem, zodat schone was, zoals lakens en ander textiel, nooit lang blijft liggen en u altijd verzekerd bent van fris linnen. U bent van harte welkom eens te komen kijken bij ons bedrijf en wij leiden u graag rond.